Unohtuiko valot päälle?

Näin asennat valosummerin rättisitikkaan

Allekirjoittaneelle ja monelle muullekkin on ongelma ajovalojen päälle unohtuminen Citroën 2CV:ssä eli rättisitikassa. Ongelmaa ei ole pimeään aikaan kun “valot näkyvät”, mutta vaikeampaa muistaminen on päiväsaikaan.

Asia korjaantuu helposti asentamalla reilun vitosen maksava valosummeri autoon. Muutamat ovat kyselleet asennusohjetta, joten julkaisen tässä oman version, joka toimii Citroën 2CV-pohjaisissa kulkimissa, missä ei ole normaaleissa asennusohjeissa mainittu sisävalokytkintä ovissa.

Kytkentämalli 2CV6 mallille ja muille, joissa on tai on lisätty öljynpaineen varoitusvalo.

Kytkentä onnistuu helposti 2CV6-mallissa irroittamalla mittariston muovikoteloa kiinni pitävät ruuvit. Raota varovasti mittariston yläreunaa. Mittarivalon poltin on keskellä ylhäällä, kytke summerin punainen (+) johto mittarivalon + johtoon (johtoon johon tulee virta kun parkit tai valot on päällä). Summerin sininen johto kytketään öljynpaineen merkkivalon miinus (-) johtimeen. Merkkivalo on tyypillisesti mittariston oikeassa yläkulmassa. Öljynpaineen merkkivaloon tulee kaksi johdinta, oikea johto on se johon EI tule virtaa, kun sytytysvirta on kytkettynä. Siinä kaikki, testaa toiminta, moottori sammuksissa valojen ollessa päällä tulee summerin surista.

Tässä kytkennässä on myös BONUS toiminto, jos ajaessasi valot päällä öljynpaineen merkkivalo syttyy, huutaa myös summeri!