Lisää vääntöä sätkään!

Ajatko rättisitikallasi usein “täydellä kuormalla” ja mäkiin hyyryminen harmittaa. Burton Car Company on jo jokin aikaa tarjonnut “Big Bore”- sylinterimäntäsarjaa joka kasvattaa rättärin sylinteritilavuuden 652 kuutiosenttiin.

Setti lisää hieman moottorin tehoa ja vääntömomenttia, näin kulku paranee kovalla kuormalla ja ylämäissä. Mäntä-sylinterisarjan vaihto “Big Boreen” ei tuo lisää huippunopeutta, sillä vakio nokka-akselilla kierroksia ei tule lisää. Mikäli tarkoitus kasvattaa kulkimen huippunopeuttaa tulee koneeseen lisäksi hankkia, jonkin moottorivelhon virittämä nokka-akseli.

Myös moottorin polttoaineen saantia pitää parantaa, mutta siihen riittää suuttimien suurentaminen. Saatavilla on “Big Bore”- kitille sopiva suutinsarja. Pidemmälle menneet “virittäjät” asentaa lambda-anturin ja säätää suuttimien koon optimaaliseksi seosmittarilla.

Joissakin harvoissa tapauksissa on “Big Bore- kitin kanssa ollut ongelmaa, jolloin mäntä ottaa kannen reunaan kiinni aiheuttaen nakutuksen omaisen äänen. Näissä harvinaisissa tapauksissa on kyseessä ollut, jokin Argentiina tai Portugali lähtöinen perusmoottori. Asia on korjattavissa VGS:n korotusrenkailla, jotka asennetaan lohkon ja sylinterin väliin.